Miffy & Friends Charity Cycle Challenge van start!

Van Londen naar Utrecht in 4 dagen over 430 km.


Samenvatting
Ter gelegenheid van nijntjes zestigste verjaardag is vandaag de Miffy & Friends Charity Cycle Challenge (MFCCC) van start gegaan. Deze rit wordt georganiseerd door Mercis en haar Engelse partner DRi Licensing. Met deze sponsorrit wordt door de 45 deelnemers geld opgehaald voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht en The Light Fund.

Als onderdeel van de festiviteiten rondom nijntjes zestigste verjaardag en geïnspireerd door de Grand Départ van de Tour de France op zaterdag 4 juli heeft Mercis samen met haar Engelse partner DRi Licensing de Miffy & Friends Charity Cycle Challenge georganiseerd.

45 (internationale) deelnemers vertrokken vanmorgen uit Londen om in vier dagen over 430 km naar Utrecht te rijden en daar de dag vóór de Grand Départ aan te komen. De deelnemers komen met name uit de licensing wereld. Namens Mercis neemt een aantal werknemers, haar Engelse agent DRi Licensing en de Amerikaanse agent Big Tent Entertainment deel. Een aantal licentiehouders fietst ook mee, waaronder Bambolino Toys (houten speelgoed). Daarnaast hebben vertegenwoordigers van andere kinder characters in Nederland, CPLG Benelux (o.a. Sesamstraat, Dora, Teletubbies) en License Connection (o.a. Peppa Pig, Masha en de beer) zich bij de fietsers gevoegd.

De 15 Nederlandse deelnemers fietsen voor de 'Wij Kleuren Geel' campagne van het WKZ Kindersportcentrum. Deze campagne heeft als doel om bewegen en sporten voor (zieke) kinderen in het WKZ mogelijk te maken. Het richtbedrag van € 25.000 verwachten we vóór de finish te halen. Doneren kan nog steeds via de site van JustGiving. De internationale deelnemers halen geld op voor The Light Fund.

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL