nijntje oefent woorden

Het tweede deel uit de speciale 'nijntje oefent' reeks boeken en oefenkaarten is er!


Samenvatting
Door de eenvoud van de illustraties van Dick Bruna worden zijn boeken vaak gebruikt in de logopediepraktijk. In opvolging van het goed ontvangen 'nijntje oefent korte woordjes' worden ook in dit tweede deel van de serie de illustraties ingezet om woorden van twee lettergrepen te oefenen. Naast het boek ‘nijntje oefent woorden’ is er een set van 70 oefenkaartjes.

Kijk naar de plaatjes en benoem wat je ziet. Een stevig kartonboek vol woorden in herkenbare thema's: binnen, buiten, eten en drinken, voorwerpen, kleding en dieren. Alle woorden bestaan uit twee lettergrepen en zijn daarom ideaal om mee te oefenen.

Het boek is los te gebruiken én sluit aan op de oefenkaartjes nijntje oefent woorden. In het kartonnen doosje zitten 70 kaarten met woorden van 2 lettergrepen.

De serie nijntje oefent is ontwikkeld in nauwe samenwerking met logopedisten en is bedoeld voor het stimuleren van de woordenschat. Dit kan op twee manieren:

1. passief: het aanwijzen van het juiste plaatje na het horen van een woord

2. actief: het benoemen van het juiste woord na het zien van een plaatje

Eerder verscheen het eerste deel van de serie, nijntje oefent korte woordjes, met woorden van één lettergreep. In 2016 zal nijntje oefent moeilijke woorden (met woorden van drie of meer lettergrepen) verschijnen. Ook deze boeken hebben aansluitende en gelijknamige sets oefenkaarten.

Het boek nijntje oefent woorden en de oefenkaarten zijn leverbaar. Ook het boek en oefenkaarten van nijntje oefent korte woordjes zijn verkrijgbaar.


nijntje oefent woorden

isbn 978-90-5647-628-1

€ 7,95

oefenkaarten ‘nijntje oefent woorden’

isbn 978-90-5647-629-8

€ 19,95

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL