nijntje oefent moeilijke woorden

Het derde deel uit de speciale 'nijntje oefent' reeks boeken en oefenkaarten is er!


Samenvatting
Door de eenvoud van de illustraties van Dick Bruna worden zijn boeken vaak gebruikt in de logopediepraktijk. De twee eerste delen in deze serie zijn zeer goed ontvangen en nu verschijnt een derde deel, met illustraties om woorden van drie en meer lettergrepen te oefenen. Bij het boek ‘nijntje oefent moeilijke woorden' is een set van 80 oefenkaartjes gemaakt.

Kijk naar de plaatjes en benoem wat je ziet. In dit stevige kartonboek komen langere woorden aan bod van drie, vier en zelfs vijf lettergrepen. Net als in de vorige delen zijn de herkenbare illustraties per thema gerangschikt.

Het boek is los te gebruiken én sluit aan op de oefenkaartjes nijntje oefent moeilijke woorden en werkwoorden. In het kartonnen doosje zitten 80 kaarten, waarvan 40 met langere woorden en 40 met werkwoorden.

De serie nijntje oefent is ontwikkeld in nauwe samenwerking met logopedisten en is bedoeld voor het stimuleren van de woordenschat. Dit kan op twee manieren:

1. passief: het aanwijzen van het juiste plaatje na het horen van een woord

2. actief: het benoemen van het juiste woord na het zien van een plaatje

Eerder verschenen in deze serie: nijntje oefent korte woordjes (met woorden van één lettergreep) en nijntje oefent woorden (met woorden van twee lettergrepen). Ook deze boeken hebben aansluitende en gelijknamige sets oefenkaarten.

Het boek nijntje oefent moeilijke woorden en de oefenkaarten zijn nu leverbaar. De eerdere delen uit de serie nijntje oefent en de bijbehorende oefenkaartjes zijn ook nog steeds verkrijgbaar.


  • nijntje oefent moeilijke woorden
  • ISBN978-90-5647-637-3
  • € 8,50
  • oefenkaarten ‘nijntje oefent moeilijke woorden en werkwoorden’
  • ISBN 978-90-5647-638-0
  • € 19,95

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL