banner_etenmetnijntje1.jpg
  • jpg

nijntje kookboek door Samuel Levie en Dick Bruna

verhalen voor de allerkleinsten en recepten voor de hele familie

In samenwerking met culinair schrijver en vader Samuel Levie brengt Mercis Publishing begin september een nieuw nijntje lees- en kookboek uit. In ‘eten met nijntje’ staan vijf nijntje-verhalen over eten én veertig nieuwe, aansluitende recepten van Samuel Levie. Een kleurrijk boek waarbij jonge kinderen met behulp van nijntje worden gestimuleerd tot het proberen van nieuwe smaken.

de recepten

De recepten en tips in ‘eten met nijntje’ zijn een inspiratiebron voor ouders die hun kinderen willen laten proeven dat groenten lekker zijn. Het boek bevat veertig diverse recepten: van bloemkoolpannenkoeken en groentepurees in alle kleuren van de regenboog tot aan gevulde appels en perensmoothies. De gerechten zijn eenvoudig om te maken, gezond, voornamelijk vegetarisch en vooral erg lekker! Heerlijk voor de hele familie, maar bij uitstek geschikt voor dreumesen, peuters en kleuters.

 

de verhalen

In vijf korte verhalen leren nijntje en haar vriendjes kinderen meer over eten en waar het vandaan komt. Nijntje gaat op ontdekkingstocht in een boomgaard, leert dat melk van een koe komt en helpt in de moestuin. Wanneer kinderen zien dat nijntje worteltjes uit haar moestuin eet, zullen ze vast eerder smullen van de wortelsaté uit het kookboek. De recepten sluiten aan bij de verhalen, zodat ouders en kinderen gezellig samen kunnen lezen en eten.

over Samuel Levie

Samuel Levie stond tien jaar lang als chef-kok achter de pannen en is onder andere columnist bij Het Parool, worstenmaker bij Brandt & Levie en schrijver van het kookboek ‘We Eten Thuis’. Hij is de oprichter van het Slow Food Youth Network, dat zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem, en co-founder van Food Cabinet. Dankzij zijn duurzame initiatieven stond Samuel  in de Food100 (2017) en in de Trouw Duurzame 100 (2016).

boeklancering en nijntje proeverijtje

Op zaterdag 14 september om 11.00 uur kun je bij Boekhandel Scheltema hapjes uit het nieuwe nijntje kookboek proeven en meedoen aan nijntjes grote groenten quiz. Meld je hier aan. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Het grote nijntje lees- en kookboek ‘eten met nijntje’ is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online.

eten met nijntje

ISBN 978-90-5647-814-8

19,95 euro

Links

Favicon for nijntje.nl de website van nijntje nijntje.nl
Favicon for mercispublishing.nl de uitgever van nijntje mercispublishing.nl

Images

eten-met-nijntje-cover-RGB.jpg
  • jpg
spread-2.png
  • png
eten met nijntje-spread-1.jpg
  • jpg
eten met nijntje-back-cover-barcode.jpg
  • jpg
foto-samuel-rgb-vierkant.png
  • png

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL