banner-SCZ.jpg
 • jpg

nijntje lanceert grote campagne voor het Sikkelcelfonds

de campagne start vandaag (16 maart)

Jaarlijks worden er wereldwijd driehonderdduizend kinderen geboren met sikkelcelziekte. Zonder behandeling wordt 75% van deze kinderen niet ouder dan vijf jaar. In een eerder persbericht lieten we weten dat nijntje ambassadeur van het Sikkelcelfonds is geworden, om de strijd tegen sikkelcelziekte een steuntje in de rug te geven. Vanaf vandaag (16 maart) gaat er een grote mediacampagne van het Sikkelcelfonds en nijntje van start. Nijntje hoopt dat er door deze aandacht meer geld beschikbaar komt voor onderzoek naar de mogelijkheid tot genezing van sikkelcelziekte.

televisiecampagne

Mercis bv, dat de rechten op het werk van Dick Bruna beheert, heeft in samenwerking met video agency Wolfstreet een campagnevideo ontwikkeld om een breed publiek te informeren over sikkelcelziekte. De video wordt vanaf vandaag (16 maart) uitgezonden op NPO, rondom informatieve programma’s. Een langere versie van de video wordt ingezet in een online campagne die tegelijk met de televisiecampagne van start gaat.

outdoor campagne

Vanaf 17 maart zal ook het straatbeeld van de Randstad in het teken staan van sikkelcelziekte en nijntje. Het campagnebeeld en de bijbehorende slogan ‘sikkelcelziekte te pijnlijk om niet te kennen’ is ontwikkeld door Zouka Media en zal waarneembaar zijn op ruim zevenhonderd straatabri’s en zeshonderd digitale schermen. De outdoor campagne verschijnt later dit jaar ook in andere regio’s.

De video en de campagnebeelden zijn te vinden in de mediakit onderaan dit persbericht. 

wat is sikkelcelziekte?

Sikkelcelziekte is de meest voorkomende erfelijke bloedziekte ter wereld. Bij sikkelcelziekte zijn de rode bloedcellen, die normaal rond zijn, sikkel-vormig oftewel gelijkend op een halve maan. Vandaar de naam sikkelcelziekte. Kenmerken van de ziekte zijn ernstige bloedarmoede, ondragelijke pijnaanvallen en een verhoogde kans op ernstige infecties. Na verloop van tijd beschadigen de organen in het lichaam onherstelbaar.

Wereldwijd lijden ongeveer zes miljoen mensen aan sikkelcelziekte. Elk jaar komen hier driehonderdduizend kinderen bij. Zonder behandeling wordt 75% van deze kinderen niet ouder dan vijf jaar. Ook in Nederland zijn er duizenden patiënten die een behandeling nodig hebben. Door stamceltransplantatie of gentherapie kunnen zij potentieel genezen. Hiervoor is wetenschappelijk onderzoek van groot belang. Helaas is sikkelcelziekte relatief onbekend, waardoor er niet genoeg middelen beschikbaar zijn voor het verrichten van het broodnodige, baanbrekende onderzoek. Het Sikkelcelfonds zet zich in om deze ziekte onder de aandacht te brengen en nijntje wil hen hierbij helpen.

Links

Favicon for nijntje.nl nijntje nijntje.nl
Favicon for sikkelcelfonds.nl Nijntje - Sikkelcelfonds sikkelcelfonds.nl

Images

Sikkelcelziekte_campagnebeeld_online.jpg
 • jpg
nijntje ambassadeur sikkelcelziekte
 • VIDEO
nijntje animatie sikkelcelziekte
 • VIDEO
Sikkelcel_Feitje_GIF_3.gif
 • gif
Sikkelcel_Feitje_GIF_1.gif
 • gif
Sikkelcel_Feitje_GIF_2.gif
 • gif
Sikkelcelziekte_Factsheet.pdf
Sikkelcelziekte_Factsheet.pdf
 • pdf
nijntje-op-de-maan-logo (online).jpg
 • jpg
nijntje op de maan logo (drukwerk).pdf
nijntje op de maan logo (drukwerk).pdf
 • pdf
sikkelcelziekte_campagnebeeld_drukwerk.pdf
sikkelcelziekte_campagnebeeld_drukwerk.pdf
 • pdf

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL