banner-thuis.jpg
  • jpg

spelenderwijs thuis leren met nijntje

lezen, spelen en bewegen

Veel ouders zijn op dit moment thuis met hun kinderen. En het kan soms best een uitdaging zijn om iedereen te vermaken. Terwijl grote broers en zussen met hun schoolwerk bezig zijn, moeten de allerjongsten ook iets te doen hebben. Nijntje zet graag wat tips op een rijtje voor deze kleintjes.

lekker lezen

Er zijn veel nijntje-boeken waarmee jonge kinderen spelenderwijs nieuwe dingen kunnen leren:

· nijntje oefent serie: De serie 'nijntje oefent' is ontwikkeld in samenwerking met logopedisten om het leren van nieuwe woorden en het oefenen van uitspraak op een leuke manier te stimuleren. In deze serie zijn zowel boeken als oefenkaartjes beschikbaar. Hier vind je meer informatie over de nijntje oefent serie. De boeken ‘nijntje oefent werkwoorden’ en ‘nijntje oefent moeilijke woorden’ zijn tot en met juni verkrijgbaar voor een speciale actieprijs. (ISBN 9789056476878 en ISBN 9789056476373, € 5,95).

· nijntjes krijtboek: Kleur de plaatjes in, maak de tekening af en oefen met vormen. Maak woorden of namen met de letters op de alfabet-pagina en schrijf de letters na. Het boek werkt net als een schoolbord: de pagina’s veeg je zo weer schoon. (ISBN 9789056476861, € 10,95).

· nijntjes eerste telboek: Tel mee van één tot tien en weer terug. Op elke bladzijde staat het getal als cijfer, als Engels woord en als Nederlands woord. (ISBN 9789056476557, € 6,95).

· nijntje zoekt de dieren: Met de schuifjes in dit boek kunnen twee dezelfde dieren bij elkaar gezocht worden. Een leuke manier om het kortetermijngeheugen te trainen en spelenderwijs meer over dieren te leren. (ISBN 9789056478179, € 15,95)

online spelen en leren

Heb je de website nijntje.nl al eens bezocht? Kinderen kunnen hier kijken naar filmpjes uit de nijntje-series, luisteren naar verhalen, puzzelen, kleuren en allerlei spelletjes spelen. Train het geheugen met memory of leer meer over grote en kleine objecten.

 

thuis bewegen

Veel en gevarieerd bewegen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook belangrijk. Daarom heeft nijntje in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie meer dan 20 beweegtips ontwikkeld om fijn te bewegen met kinderen van 1 tot 5 jaar. De tips zijn hier te vinden.

Links

Favicon for nijntje.nl nijntje nijntje.nl
Favicon for nijntje.nl nijntje oefent serie nijntje.nl
Favicon for dutchgymnastics.nl Beweegtips voor thuis dutchgymnastics.nl
Favicon for mercispublishing.nl Mercis Publishing bv, Uitgever van Nijntje mercispublishing.nl

Images

covers-nijntje-oefent-serie-online.jpg
  • jpg
cover-nijntjes-krijtboek-online.jpg
  • jpg
cover-nijntjes-eerste-telboek-online.jpg
  • jpg
cover-nijntje-zoekt-de-dieren-online.jpg
  • jpg
covers-nijntje-oefent-serie-drukwerk.pdf
covers-nijntje-oefent-serie-drukwerk.pdf
  • pdf
cover-nijntjes-krijtboek-drukwerk.pdf
cover-nijntjes-krijtboek-drukwerk.pdf
  • pdf
cover-nijntjes-eerste-telboek-drukwerk.pdf
cover-nijntjes-eerste-telboek-drukwerk.pdf
  • pdf
cover-nijntje-zoekt-de-dieren-drukwerk.pdf
cover-nijntje-zoekt-de-dieren-drukwerk.pdf
  • pdf

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL