banner-illustrators.png
 • png

Dick Bruna, een nieuwe biografie

met uniek materiaal uit Dick Bruna’s privé-archief

Al drie generaties zijn opgegroeid met het werk van Dick Bruna. Wat maakt zijn illustraties en verhalen zo krachtig en geliefd? Met uniek materiaal uit Dick Bruna’s privé-archief, werpt het boek Dick Bruna nieuw licht op het leven en werk van een van Nederlands’ bekendste illustratoren.

een internationaal perspectief

In Dick Bruna komen alle facetten van Dick Bruna’s leven en werk aan bod. Vanuit een internationaal perspectief wordt er gekeken naar zijn ontwikkeling als kunstenaar en illustrator. De auteurs nemen de lezer mee op zijn ontdekkingsreis. Hoe was het voor Dick Bruna om op te groeien ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, en hoe kwam hij al als puber in aanraking met de kunstwereld? Door welke kunstenaars werd Dick Bruna beïnvloed en waardoor liet hij zich inspireren? Verschillende kanten van zijn werk komen aan bod: de boekomslagen van de Zwarte Beertjes-pocketserie, die hij maakte voor de uitgeverij van zijn vader, zijn veelgeprezen ontwerpen voor posters en affiches en de prentenboeken met onder andere zijn geliefde creatie nijntje.

Deze biografie staat boordevol foto’s, vroege tekeningen, schetsen, illustraties, boekomslagen en kunstwerken, inclusief niet eerder vertoond materiaal uit Dick Bruna’s privé-archief.   

over de serie The Illustrators

Dick Bruna is onderdeel van de serie The Illustrators van de Engelse uitgeverij Thames & Hudson. In elk deel van deze serie wordt het leven en werk van een belangrijke illustrator uitgelicht. Niet alleen om hun werk te vieren, maar ook om nieuwe generaties te inspireren. De serie werd geïnitieerd door illustrator Quentin Blake, die nog steeds als consultant bij The Illustrators betrokken is. Quentin Blake staat vooral bekend om zijn illustraties in de kinderboeken van Roald Dahl. Blake werd in 2013 geridderd voor zijn verdiensten op het gebied van illustratie en in 2014 werd hij opgenomen in het Légion d’honneur.

 

over de auteurs

Bruce Ingman is een bekroond schrijver en illustrator. Samen met Allan Ahlberg heeft hij diverse boeken geschreven, zoals The Runaway Dinner, The Pencil en My Worst Book Ever. Hij is hoofd van de masteropleiding Children’s Book Illustration aan Goldsmiths, University of London en ambassadeur voor House of Illustration in Londen. Ramona Reihill heeft jarenlang gewerkt als kinderboekenredacteur, onder andere bij de Engelse uitgever van de nijntje-boeken. Meer recentelijk zet ze zich in als bemiddelaar en schrijfcoach voor Fighting Words, een liefdadigheidsinstelling die gratis creative writing-cursussen aanbiedt aan kinderen en volwassenen.

Dick Bruna is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Dick Bruna 

ISBN 978-90-5647-843-8

19,95 euro

Links

Favicon for nijntje.nl nijntje nijntje.nl
Favicon for mercispublishing.nl Mercis Publishing bv, Uitgever van Nijntje mercispublishing.nl

Images

cover-the-illustrators-online.jpg
 • jpg
spread-the-illustrators-1-online.jpg
 • jpg
spread-the-illustrators-2-online.jpg
 • jpg
spread-the-illustrators-3-online.jpg
 • jpg
spread-the-illustrators-4-online.jpg
 • jpg
cover-the-illustrators-drukwerk.pdf
cover-the-illustrators-drukwerk.pdf
 • pdf
spread-the-illustrators-1-drukwerk.pdf
spread-the-illustrators-1-drukwerk.pdf
 • pdf
spread-the-illustrators-2-drukwerk.pdf
spread-the-illustrators-2-drukwerk.pdf
 • pdf
spread-the-illustrators-3-drukwerk.pdf
spread-the-illustrators-3-drukwerk.pdf
 • pdf
spread-the-illustrators-4-drukwerk.pdf
spread-the-illustrators-4-drukwerk.pdf
 • pdf

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL