banner-trakteren.jpg
  • jpg

nieuw kookboek | trakteren met nijntje

verhalen voor de allerkleinsten en recepten voor de hele familie

In samenwerking met culinair schrijver en vader Samuel Levie brengt Mercis Publishing een vervolg op het succesvolle nijntje lees- en kookboek eten met nijntje uit. In het nieuwe boek, trakteren met nijntje,  staan twee feestelijke nijntje-verhalen voor de allerkleinsten en twintig lekkere, gezonde(re) traktaties voor de hele familie

de recepten

De twintig recepten in trakteren met nijntje zijn ideaal voor ouders die op zoek zijn naar eenvoudige, feestelijke én gezonde(re) traktaties. Lekker om uit te delen op de kinderopvang of op school én om thuis een spetterend verjaarspartijtje mee te vieren. In het merendeel van de recepten vormen groenten en fruit de basis en er is zoveel mogelijk gewerkt met gezonde(re) ingrediënten. Niet alle recepten zijn suikervrij, maar het is tenslotte feest en dan mag er heus af en toe ook gesnoept worden. Culinair schrijver Samuel Levie deelt een aantal van zijn favoriete taarten en pakt uit met zoete en hartige traktaties zoals wortelbroodjes, abrikozentoffees, mango-kokospakketjes en bananenijsjes.

de verhalen

In twee verhalen zien we hoe nijntje haar verjaardag viert. Ze gaat trakteren op school en thuis komen al haar vriendjes langs voor een feestje. Knorretje en betje bakken speciaal voor nijntje een taart!

over Samuel Levie

Samuel Levie stond tien jaar lang als chef-kok achter de pannen en is nu onder andere columnist bij Het Parool, worstenmaker bij Brandt & Levie en schrijver van de kookboeken eten met nijntje (genomineerd voor Het Gouden Kookboek 2019) en We Eten Thuis. Hij is oprichter van het Slow Food Youth Network, dat zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem, en medeoprichter van Food Cabinet. Dankzij zijn duurzame initiatieven stond Samuel in de Food100 (2020 en 2017) en in de Trouw Duurzame 100 (2016). Dit jaar richtte hij Support Your Locals op, om lokale producenten in Amsterdam te ondersteunen in de corona-crisis.    

boeklancering

Helaas kan er dit jaar geen fysieke boeklancering plaatsvinden. Daarom nodigen we iedereen graag uit om aanwezig te zijn bij de Instagram Live uitzending van @nijntje_nl op 14 oktober om 13.30 uur. Samuel bereidt een traktatie uit het nieuwe kookboek en zal ondertussen vragen beantwoorden.

Het nijntje lees- en kookboek trakteren met nijntje is vanaf 9 oktober verkrijgbaar in de boekhandel en online.

trakteren met nijntje

ISBN 978-90-5647-862-9

12,95 euro

Het boek eten met nijntje (derde druk) is ook nog steeds verkrijgbaar (ISBN 978-90-5647-814-8; 19,95 euro).

Links

Favicon for nijntje.nl nijntje nijntje.nl
Favicon for mercispublishing.nl Mercis Publishing bv, Uitgever van Nijntje mercispublishing.nl

Afbeeldingen

trakteren-met-nijntje-cover-lint-RGB-online.jpg
  • jpg
trakteren-met-nijntje-spread-combi-1-RGB-Online.jpg
  • jpg
trakteren-met-nijntje-spread-combi-2-RGB-Online.jpg
  • jpg
back-cover-trakteren-met-nijntje-met-barcode.jpg
  • jpg
nijntje-65-logo-RGB-ONLINE.png
  • png
trakteren-met-nijntje-cover-lint-CMYK-drukwerk-vrijstaand.png
  • png
trakteren-met-nijntje-spread-combi-1-CMYK-Drukwerk-vrijstaand.png
  • png
trakteren-met-nijntje-spread-combi-2-CMYK-Drukwerk.png
  • png
nijntje-65-logo-CMYK-DRUKWERK.pdf
nijntje-65-logo-CMYK-DRUKWERK.pdf
  • pdf

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL