Limited edition klassiekers Dick Bruna in de boekhandel

Publiek bepaalt welke titels in serie oogappeltjes verschijnen


Samenvatting
Dick Bruna heeft al meer dan 120 prentenboeken voor kinderen gemaakt. Veel titels zijn nog te koop, maar een aantal klassiekers niet meer. Daarom geeft Mercis Publishing de ‘oogappeltjes’ uit; een limited edition serie prentenboeken. Selectie van de titels gebeurt op basis van publieksstemmen. Zo kunnen consumenten hun lievelingsboek tot de lieveling van een nieuwe generatie maken. Per september 2012 zijn de volgende titels verkrijgbaar: ‘de school’, ‘de schrijfster’ en ‘ezelsoor’.

Dick Bruna heeft al meer dan 120 prentenboeken voor kinderen gemaakt. Veel titels zijn nog te koop, maar een aantal klassiekers niet meer. Daarom geeft Mercis Publishing de ‘oogappeltjes’ uit; een limited edition serie prentenboeken. Selectie van de titels gebeurt op basis van publieksstemmen. Zo kunnen consumenten hun lievelingsboek tot de lieveling van een nieuwe generatie maken. Per september 2012 zijn de volgende titels verkrijgbaar: ‘de school’, ‘de schrijfster’ en ‘ezelsoor’.  De nieuwe oogst oogappeltjes is in de boekhandel makkelijk te herkennen aan de feestelijke display en stickers. 

Voor de volgende oogappeltjes kan iedereen t/m 1 december 2012 online stemmen op www.nijntje.nl/oogappeltjes. De titels met de meeste stemmen worden vervolgens uitgegeven en onder de stemmende deelnemers worden oogappeltjes verloot. Er verschijnen tweemaal per jaar nieuwe oogappeltjes. 

oogappeltjes najaar 2012:
de school ISBN 978-90-5647-544-4, verkoopprijs € 5,95
de schrijfster ISBN 978-90-5647-545-1, verkoopprijs € 5,95
ezelsoor, ISBN 978-90-5647-546-8, verkoopprijs € 5,95

 

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL