nijntje en de wilde dieren wint BoekStart Babyboekje van het Jaar

Samenvatting
Hoera, ‘nijntje en de wilde dieren’ is verkozen tot allereerste BoekStart Babyboekje van het Jaar! In de succesvolle actie van Boekstart waren maar liefst twee boeken van nijntje genomineerd: het blokboekje ‘spelen’ en het stoffen pop-up boekje ‘nijntje en de wilde dieren’. Ruben Nicolai, ambassadeur van het Jaar van het Voorlezen, heeft tijdens de prijsuitreiking op maandag 27 mei het Babyboekje van het Jaar in ontvangst genomen.

De actie BoekStart Babyboekje van het Jaar is in het leven geroepen naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van de organisatie en het Jaar van het Voorlezen. Het Jaar van het Voorlezen staat in het teken van het bevorderen van het lezen. Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook nuttig. Kinderen kunnen beter omgaan met verwoorden van emoties en ontwikkelen een grotere woordenschat. Twaalf maanden lang worden er activiteiten georganiseerd rondom voorlezen, zodat iedereen kan ervaren dat voorlezen leuk en waardevol is: voor baby’s, jonge kinderen, tieners én voor volwassenen.

Een deskundige jury nomineerde 5 boeken en maakte deze bekend op de Negenmaandenbeurs. Vervolgens konden ouders, medewerkers van kinderopvang en bibliothecarissen stemmen op hun favoriete babyboekje. Uit 1600 stemmen is 'nijntje en de wilde dieren' als winnaar uit de bus gekomen. Het stoffen boekje bestaat uit drie dubbele pagina’s met afbeeldingen en pop-ups van wilde dieren. Baby's worden zelf gestimuleerd het boekje te ontdekken; het is leerzaam en zit vol speelplezier. Daarnaast nodigt 'nijntje en de wilde dieren' uit om geluiden na te doen en stimuleert kinderen hun eigen verhaal erbij te verzinnen.

nijntjes en de wilde dieren
ISBN 9789056475147
11,50 euro

 

 

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL