De nieuwe oogappeltjes van Dick Bruna zijn bekend

Samenvatting
Dick Bruna heeft al meer dan 120 prentenboeken voor kinderen gemaakt. Tweemaal per jaar kan het publiek door te stemmen een aantal boeken van Dick Bruna in het zonnetje zetten. In aansluiting op het thema van de Kinderboekenweek, heeft het publiek een stem mogen uitbrengen op hun favoriete boekje met het thema 'sport en spel'. De meeste stemmen gingen uit naar ‘nijntje danst’, ‘nijntje op de fiets’ en ‘sportboek'. Daarmee zijn dit de nieuwe oogappeltjes geworden.

Dit najaar sluiten de oogappeltjes aan bij het thema van de Kinderboekenweek 'Klaar voor de start!' Het publiek heeft massaal gestemd voor 'nijntje danst', 'nijntje op de fiets' en 'sportboek'. Deze titels zijn in de winkel te herkennen aan de feestelijke display en de speciale oogappeltjes-sticker.

nijntje danst, ISBN 978-90-5647-164-4
nijntje op de fiets, ISBN 978-90-73991-35-4
sportboek, ISBN 978-90-5647-578-9

prijs per boekje: 5,95 euro

 

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL