Mercis verkoopt rechten eerste Dick Bruna boek aan Tate Publishing

Samenvatting
In 1953 verscheen het eerste boek van Dick Bruna: 'de appel'. Mercis Publishing heeft 60 jaar na dato de wereldwijde Engelse rechten van deze titel, samen met die voor 'de school' en 'de step', verkocht aan Tate Publishing in Londen. Tate Publishing grijpt dit moment aan om 'de appel' en het werk van Dick Bruna in het zonnetje te zetten. Samen met de boekhandelsketen Foyles is er een feestelijk programma gemaakt.

Op 1 augustus 2013 verschijnt de Engelse uitgave van 'de appel' bij Tate Publishing. Ter gelegenheid van deze uitgave is Tate Publishing een samenwerking aangegaan met Foyles. Van 6 tot en met 29 augustus is er een tentoonstelling van het werk van Dick Bruna gratis te zien bij Foyles Café in London.

Bij alle filialen van Foyles worden kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan een kleurwedstrijd. Zij maken hierbij kans op mooie prijzen. Gedurende de maand augustus kunnen zij deelnemen aan diverse activiteiten ter ere van 60 jaar ‘de appel’.

In de restaurants van Tate Modern krijgen kinderen placemats met de illustraties van Dick Bruna om in te kleuren en zijn er diverse doeplaten beschikbaar. Deze materialen zijn ontwikkeld in samenwerking met Mercis Publishing.

Blijf op de hoogte van deze bijzondere actie en bekijk www.foyles.co.uk/events en www.tate.org.uk/publishing.

In een eerdere samenwerking met Tate Publishing heeft Mercis Publishing een speciale uitgave ontwikkeld: ‘nijntje wordt kunstenaar’. Deze titel is nog steeds in het Nederlands en het Engels verkijgbaar.

nijntje wordt kunstenaar
ISBN 9789056471804
€ 7,50 euro

miffy the artist
ISBN 9781854378231
£ 4,99

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL