De nieuwe oogappeltjes van Dick Bruna zijn bekend

Publiek heeft bepaald welke klassiekers in de boekhandel verschijnen


Samenvatting
Dick Bruna heeft al meer dan 120 prentenboeken voor kinderen gemaakt. Tweemaal per jaar kan het publiek, door te stemmen, een aantal titels van Dick Bruna in het zonnetje zetten. Zo kunnen consumenten hun lievelingsboek tot de lieveling van een nieuwe generatie maken. In aansluiting op het thema van aankomende Boekenweek, heeft het publiek gestemd op boeken met het thema ‘reizen’. De stemmen zijn geteld en de nieuwe oogappeltjes zijn: ‘de appel’, ‘nijntje gaat logeren’ en ‘nijntje en nina’.

Het thema van de Boekenweek, die van 8 tot en met 16 maart 2014 plaatsvindt, is ‘reizen’. In het najaar van 2013 kon men de favoriet kiezen uit titels van Dick Bruna die passen bij dit thema. Er is weer volop gereageerd op deze oproep en Mercis Publishing heeft aan het verzoek van de stemmers gehoor gegeven. De boeken ‘de appel’, ‘nijntje gaat logeren’ en ‘nijntje en nina’ worden in het zonnetje gezet.

Deze nieuwe oogst oogappeltjes is in de boekhandel makkelijk te herkennen aan de gele oogappelstickers en -display .

Alle drie de titels zijn leverbaar.

Oogappeltjes ‘reizen’:

de appel ISBN 978-90-73991-37-8

nijntje gaat logeren ISBN 978-90-73991-17-0

nijntje en nina ISBN 978-90-5647-362-4

prijs per boekje: € 5,95

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL