Beelden nijntje art parade worden onthuld!

Samenvatting
Om 60 jaar nijntje te vieren is aan 60 kunstenaars uit verschillende disciplines gevraagd om een 1.80 meter hoog beeld van nijntje te decoreren. Vandaag is de tweede kunstenaar van de nijntje art parade bekendgemaakt: (mode)ontwerper en kunstenaar Bas Kosters creëerde 'Heading towards a suspicious showdown'. 'Ik bewonder Dick Bruna om zijn toewijding, heldere aanpak en de zwarte contourfiguren die hij heeft gebruikt voor de Zwarte Beertje covers. Deze waren het uitgangspunt voor mijn design van nijntje: ik heb mijn poppen en figuren omgetoverd tot heldhaftige private detectives.'

Op 28 januari werd het nijntje-beeld van ontwerper Richard Hutten onthuld tijdens de aftrap van de viering van het feestelijke nijntje 60-jaar in het Centraal Museum Utrecht. Vanaf vandaag zal elke dag één van de in totaal 60 nijntje-beelden onthuld worden op de website van nijntje art parade. Zo tellen we af naar 1 mei, de dag waarop het laatste beeld zowel op de site als live bekendgemaakt wordt en de nijntje art parade officieel van start gaat. Tussentijds zullen er ook nog evenementen plaatsvinden. Meer informatie daarover volgt binnenkort.

Bij de nijntje art parade zal een aantal unieke producten gemaakt worden, waaronder replica's van de beelden.

Vanaf 1 mei tot eind september zullen de beelden van de art parade te zien zijn op verschillende locaties in Nederland en Japan. Het doel van deze beeldenparade is behalve mensen te laten genieten van de prachtige creaties, een bewustzijn te creëren bij jong en oud dat niet ieder kind dezelfde kansen krijgt en dat het volgen van onderwijs kansen schept. Na afloop van de nijntje art parade zal er een veiling plaatsvinden in het Rijksmuseum te Amsterdam, waar de beelden geveild zullen worden ten bate van onderwijsprojecten van UNICEF.

De nijntje art parade is een initiatief van Mercis bv en World of Delights.


noot voor de redactie:

bij foto Bas Kosters: © Liselore Chevalier

bij foto nijntje-beeld: © Lars Schalkwijk

Over mercis

over mercis en mercis publishing

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis bv. Mercis Publishing bv geeft sinds 1995 de boeken van Dick Bruna uit. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Sinds 2022 geeft Mercis Publishing bv ook boeken van Little Dutch uit.


Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste mercis nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL